• آخرین محصولات :

  • خلاصه زباله سوزی پسماندهای شهری :


خلاصه زباله سوزی پسماندهای شهری

بشر از زماني كه چادرنشيني را كنار گذاشت و اسكان در روستا و سپس شهر را برگزيد، به سازماندهي و مديريت زباله و پسماندهاي ناشي از فعاليت هاي خود توجه كرد. رشد سريع جمعيت، گسترش شهرنشيني، تغييرات الگوي مصرف و توسعه بي رويه صنايع از مواردي است كه موجب افزايش مداوم و تنوع در توليد مواد زائد جامد شهري گرديده است. مساله مديريت پسماندهاي شهري اكنون در اغلب جوامع تبديل به يكي از مهمترين اولويتهاي شهرداري ها شده است. در حال حال حاضر امار تولید زباله در تهران به 7000 تن در روز میرسد که این امار در شیراز 1100 تن، در مشهد 1300 تن، و در اصفهان 800 تن میباشد.
زباله‌سوزي يكي از راههاي دفع پسماند‌ است كه از سال‌ها قبل در كشورهاي پيشرفته صنعتي دنيا مرسوم بوده است. ارزش حرارتي پسماند در اين كشورها در حدود kj/kg 12000 است كه براي بازيافت انرژي از پسماند،رقم مناسبي است.
ارزش حرارتي پسماند ،كمبود زمين در بسياري مناطق و آلودگي‌هايي كه دفن پسماند ‌ها در محيط زيست و آب‌هاي زيرزميني ايجاد مي‌كنند، از جمله مواردي است كه سبب توسعه استفاده از زباله‌سوزها شده است.زباله سوزها به سرمايه گذاري اوليه بالايي نياز دارند و زمانيكه از تجهيزات مدرن كنترل آلودگي هوا به طور كامل در آنها استفاده شود، هزينه هاي طرح افزايش قابل توجهي خواهند داشت. در اين صورت اگر كيفيت پسماند، اجازه بازيافت انرژي به شكل مطلوب را ندهد ،از نظر اقتصادي قابل توجيه نيستند.
در اين مقاله جايگاه زباله سوزي در سيستم مديريت پسماند شهري بررسي شده است و به عنوان نمونه مشخصات پسماند تهران مورد بررسي قرار گرفته است. با توجه به ارزش حرارتي پسماند تهران كه در حدود kj/kg 5600 است و ميزان رطوبت 70 درصدي آن، زباله سوزي روش چندان مناسبي نميباشد.

 

 

 

سوزاندن زباله ها از جمله روشهاي نوين توليد انرژي الكتريكي است كه به دليل رفع بهداشتي زباله ها از نظر زيست محيطي بسيار مورد توجه واقع گرديده است. براي سوزاندن مواد زائد جامد روشهاي گوناگوني وجود دارد كه هر يك داراي مزايا و معايب خاص خود مي باشند. گزينش فناوري مناسب زباله سوزي براي در شهر تهران ، از ميان فناوري هاي گوناگون به عوامل و پارامترهاي زيادي بستگي دارد و بايد از لحاظ جنبه هاي فني ، اقتصادي و زيست محيطي بررسي شود. بررسيهاي به عمل آمده گوياي اين واقيعت است كه در حال حاضر و بخصوص براي كشور ما،نيروگاههاي زباله سوز از نوع سوخت رسان مكانيكي شايستگي لازم براي انتخاب را دارا مي باشد.

تولید حرارت و برق از زباله

 

در مديريت مواد زائد جامد شهري زباله سوزي يكي از راههاي دفع مواد زائد مي باشد.زباله سوزها تجهيزاتي هستند كه براي اين كار بكار مي روند. که از گرمای این احتراق میتوان برای گرم کردن اب ویا اماکن استفاده کرد و حرارت توليد شده در اين تسهيلات براي توليد بخار و در پي آن توليد برق قابل بازيابي است.در اين پروژه به جز مطالعه بر روي بخشهاي مختلف اين تجهيزات نظير كوره ، بويلر و بخش كنترل آلودگي هوا ، طراحي كلي اين تجهيزات صورت گرفته است.در ضمن نرم افزاري نيز به زبان دلفي براي شبيه سازي اين سيستم نوشته شده است كه قابليت تعيين آناليز عنصري زباله ، ارزش حرارتي زباله ، ميزان هواي مورد نياز احتراق ، گازهاي دودكش ، ابعاد كوره ، مشخصات كلي بويلر و ميزان بخار و برق توليدي را دارد.

 

 

 

مثالی از انرژی گرمایی زباله

 

 

یک شرکت هامبورگی از زباله های معروف ناپل در تولید انرژی پاک و تامین برق و گرمای ۱۸ هزار خانواده در این شهر آلمانی بهره گرفت.

در زمستان ۲۰۰۸ - ۲۰۰۷ در شهر ناپل ایتالیا بیش از ۲۰ میلیون تن زباله انباشته شد و این شهر را به یکی از خبرسازترین سوژه های سال تبدیل کرد.

پس از مدت چند ماه یک شرکت آلمانی اقدام به جمع آوری این زباله ها و انتقال آنها به آلمان کرد.

اکنون به نظر می رسد این زباله ها که به معضلی بزرگ برای ناپل تبدیل شده بودند برای شهر بسیار سردی چون هامبورگ نعمتی بزرگ به شمار می روند.

به طوری که شرکت Stadtreinigung Hamburg که مسئول جمع آوری، بازیافت و سوزاندن زباله های این شهر است با استفاده از زباله های ناپل گرما و انرژی ۱۸ هزار خانواده هامبورگی را تامین می کند.

برای تامین این میزان انرژی به سوزاندن ۲۱ هزار تن زباله در هفته نیاز است که بیشتر این زباله ها را ناپل تامین می کند.

مقامات این شرکت توضیح دادند: "از سال ۱۹۸۹ ما شروع به تبدیل کوره های زباله سوزی خود به مراکزی پاک برای تولید انرژی کردیم.

این انرژی می تواند برای گرم کردن خانه ها و تولید برق شهری مورد استفاده قرار گیرد اما به خوبی به یاد می آوریم زمانی که اولین محموله ۲۰ هزار تنی زباله ها از ناپل به هامبورگ رسیدند مطمئن شدیم که به یک منبع بسیار خوب برای تولید انرژی رسیده ایم."

این مقامات افزودند: "انتشار دی اکسید کربن از نیروگاههای ما تقریبا در حد صفر است چرا که ما تنها زباله های مواد آلی را می سوزانیم.

کوره های زباله سوزی ما سالانه حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون کیلووات بر ساعت انرژی تولید می کنند."

 

نوشته شده در  سه شنبه ششم بهمن 1388ساعت 2:32 بعد از ظهر  توسط مریم امیری نیا