• آخرین محصولات :

  • مدیریت زباله در کشورهای جهان :


مدیریت زباله در کشورهای جهان

مدیریت زباله در کشورهای جهان ...
89/07/10

هزینه های مدیریت زباله در جهان

روزانه بيش از 5/3 ميليون تن زباله در جهان توليد مي‌شود و شايد بتوان گفت كه داستان دفن و محو زباله‌ها ديگر در جهان مدرن به پايان رسيده و راهي جز بازيافت آن باقي نمانده است.  امروزه تخصیص بودجه‌های مربوط به جمع‌آوری و بازیافت زباله در شهرهای بزرگ جهان رو به افزایش است. ژاپن پنج درصد از بودجه شهرداري را به بازیافت زباله اختصاص مي‌دهد. در مالزي 70 درصد، در هند 86 درصد و در اندونزي

90 درصد هزينه مديريت مواد زائد جامد شهري صرف جمع‌آوري ضايعات مي‌شود. از سوي ديگر در كشورهاي توسعه‌يافته، خدمات جمع‌آوري محصولات قابل بازيافت بسيار بالاست و تاسيسات فرآوري و بازيافت، پيشرفته و بازار محصولات بازيافتي، بسيار گسترده است. در همين حال روش‌هاي عملي شده براي كاهش آسيبي كه زباله‌ها به سلامت و محيط وارد مي‌كنند كاملاً شناخته شده هستند. در اين ميان اتحاديه اروپا همواره روي چهل اصل كاهش مواد اوليه، استفاده دوباره از توليدات، بازيافت و احياي انرژي تاكيد مي‌كند.

عدم مديريت پسماندها در چين

زباله‌هايي، وبال گردن چين

افزايش حجم زباله و پسماندهاي توليدي در چين به چالشي جدي براي مسئولان شهري اين كشور تبديل شده است.

شهرها و روستاهاي چين مملو از زباله شده است و سامانه بازيافت زباله در اين كشور ديگر پاسخگوي حجم زياد پسماندها نيست. چين با يك ميليارد و 300 ميليون نفر جمعيت تا پنج سال ديگر به يك جامعه عمدتا شهري تبديل مي‌شود. اين در حالي است كه تا صد سال گذشته، چين عمدتا از جوامع روستايي تشكيل شده بود.  بزرگي جامعه مصرفي در چين مشكل جديدي را براي شهرهاي در حال گسترش پديد آورده است. تنها يك نسل قبل، سوپرماركت و بسته‌بندي‌هاي پلاستيكي در چين وجود نداشت ولي اكنون سامانه مديريت بازيافت زباله اين كشور مي‌كوشد تا با تغيير نوع زباله‌ها سازگاري حاصل كند.

 ميزان پسماندهاي كاغذي، پلاستيكي و ديگر زباله‌هاي چين در ظرف بيست سال اخير بيش از سه برابر شده و به رقم 300 ميليون تن در سال رسيده است.

ژاپن، پيشگام بازيافت در آسيا

از سطل‌هاي زباله ژاپن برق مي‌آيد

تازه‌ترين آمار وزارت محيط زيست ژاپن نشان مي‌دهد كه هر شهروند ژاپني به‌طور ميانگين روزانه يك‌هزار و ۱۳۱گرم زباله توليد مي‌كند و اين در حالي است كه 20 درصد اين زباله‌هاي توليد شده در ژاپن بازيافت مي‌شوند. حجم توليد زباله خانگي در ژاپن در سال ۱۹۸۵ميلادي به بالاترين سطح رسيده بود اما پس از آن به‌دليل افزايش آگاهي‌هاي عمومي درباره ضرورت حفظ محيط زيست، توليد زباله، روند كاهشي به خود گرفت. در اين كشور براي تسهيل در بازيافت زباله، زباله‌هاي خانگي به زباله‌هاي خشك، ‌تر و قابل بازيافت دسته‌بندي مي‌شوند. از اين رو در ژاپن نظم دقيقي براي دسته‌بندي كردن زباله‌هاي خانگي وجود داشته و بر اساس قوانين شهري، هر منطقه روزهاي خاصي را براي دور ريختن زباله‌هاي مختلف در نظر گرفته است. براي نمونه زباله‌هاي خام آشپزخانه، زباله‌هاي شيشه‌اي و ظروف پلاستيكي نوشابه، زباله‌هاي فلزي از جنس آلومينيوم و زباله‌هاي مقوايي و روزنامه‌به‌طور جداگانه جمع‌آوري مي‌شوند. در اين كشور از زباله‌هاي خام خانگي براي توليد برق استفاده مي‌شود و كار جمع‌آوري زباله به بخش خصوصي واگذار شده است.

 روزنامه تهران امروز