• آخرین محصولات :

  • چگونه از هوای آلوده شهر های بزرگ در امان بمانیم؟ :


همانطور که که مي دانيد هوا در سواحل دريا، مناطق جنگلي و کوهستانها بسيار نشاط اور و مفرح است. اصلي ترين عامل کيفيت هواي مطلوب در طبيعت، بالا بودن تعداد يون هاي منفي در اين مناطق است.تحقيقات علمي ثابت کرده است در مناطقي که هوا از يون منفي بالائي برخوردار است، هوا پاکيزه تر و ابتلا به افسردگي، آسم بيماريهاي ريوي و قلبي، آلرژي و ميگرن کمتر ديده مي شود و انسانها از سلامت ، آرامش، نشاط ، توان کاري و انرژي بالاتري برخوردارند.
بعنوان مثال تعداد يونهاي منفي در هر سانتي متر مکعب از هواي کوهستان 10000 عدد، در مناطق جنگلي 4000 عدد ولي در شهر هاي آلوده اي مانند تهران با وجود توليد مداوم و پر حجم هواي آلوده فقط 100 عدد مي باشد. بطور کلي در طبيعت يونهاي منفي به آلودگيها و ذرات معلق هوا که داراي يون مثبت هستند جذب شده و باعث حذف آلودگيها از هوا مي گردند.
نياز به هواي پاک و نشاط آور از ضروريات زندگي پر استرس و ماشيني انسان امروز است تا جائيکه در بسياري از کشورها همزمان با طراحي سيستمهاي مناسب گرمايش و سرمايش در ساختمانها، نسبت به طراحي و اجراي سيستمهاي تامين کننده کيفيت هواي براي ساکنان ساختمان نيز اقدامات گسترده اي انجام مي دهند تا افراد با استفاده از کيفيت هواي ايجاد شده در ساختمان، سالمتر با نشاط تر و توانمند تر زندگي کنند.

عوارض کلي آلودگي هوا:

سوزش چشم، خستگي و کمبود انرژي (بي حالي)، افسردگي، ميگرن و سردرد، تشديد بيماريهاي قلبي و تنفسي، انواع آلرژي، آسم، اثر منفي بر حافظه و يادگيري و رشد و بلوغ کودکان و بروز سرطان ريه در صورت حضور طولاني مدت در مکانهائي با هواي بسيار آلوده و به مدت طولاني

آلودگي هوا و رابطه آن با بيماريهاي قلبي:

گاز مونوکسيدکربن که از مهمترين آلاينده هاي هواست بعد از ورود به دستگاه تنفسي وارد خون شده و پس از ترکيب با هموگلوبين خون عمل مهم اکسيژن رساني به سلولهاي بدن را مختل مي نمايد. در اين هنگام قلب براي جبران کاهش اکسيژن سلولهاي بدن مجبور به کار بيشتر مي شود .و اين مسئله در افرادي که داراي ناراحتي ها و نارسائي هاي قلبي هستند موجب تشديد بيماري آنها مي گردد. به همين جهت هر سال در ايامي که شاهد افزايش ميزان آلودگي هوا هستيم، ميزان سکته ها و حملات قلبي به ميزان قابل توجهي بيشتر مي شود.

آلودگي هوا و رابطه آن با آسم و آلرژي:

آسم و آلرژي اغلب به دليل واکنش حساسيتي سيستم تنفسي بدن به ذراتي که از راه هوا استنشاق مي شود پديد مي آيند. از جمله ذراتي که منجر به بروز حملات آسمي و آلرژيک مي شود ميتوان به گرد وغبار، دوده،گرده گلها، مو و پر حيوانات، ويروسها و باکتريها و همچنين گازهاي سمي،بو و دود سيگار و بوهاي آزاردهنده اشاره کرد.

چرا کودکان در برابر آلودگي هاي موجود در هوا آسيب پذير ترند؟

- قدرت ايمني کودکان در مقابله با بيماريهاي عفوني و آلرژيک کمتر از بزرگسالان است.
- کودکان از راه دهان تنفس ميکنند و راههاي هوائي باريکتري دارند، لذا مقدار بيشتري از آلاينده ها در دستگاه تنفس آنها باقي مي ماند.
- در زمان فعاليت شديد، هوا و در نتيجه آلاينده هاي موجود در آن 20 تا 50 درصد بيشتر از بزرگسالان در بدن کودکان جدب مي شود و با توجه به تکامل اعضاي بدن در اوايل زندگي،آلودگي باعث بروز تغييرات غير قابل برگشت در اعضاي مختلف بدن کودکان مي شود. يکي از مهمترين عوارض، ايجاد تغييراتي در بافت عضله قلب و بزرگ شدن قلب است که مي تواند در درازمدت به نارسائي قلب منجر شود. همچنين، قرارگرفتن شيرخواران در معرض آلودگي هوا مي تواند تغييراتي در رگها ايجاد کند که باعث تشديد تصلب الشرايين در بزرگسالي شود. دستگاه تنفس کودکان هم از آسيب پذيرترين اعضاي بدن آنها در برابر آلودگي هواست.

راهکار هاي مناسب جهت بهره مندي از هواي سالم

اگر در شهر هاي بزرگ با هواي آلوده زندگي ميکنيد با استفاده از 3 راهکار زير مي توانيد در اتاق يا آپارتمان محل کار يا سکونت خود از هواي پاک و نشاط آور بهره مند گرديد.

1- استفاده از دستگاه تصفيه هوا:

با استفاده از دستگاههاي تصفيه هوا ميتوانيد حتي در تهران در هوائي به لطافت هواي کوهستان زندگي کنيد. نتايج بررسي ها و تحقيقات انجام شده نشان ميدهد که هواي محيط هاي بسته 10 برابر آلوده تر از هواي محيط هاي باز مجاور خود مي باشد. اين در حالي است که حداقل 80 درصد اوقات و ساعات زندگي انسانها در محيط هاي بسته سپري ميشود. بنابراين بهسازي و پالايش هواي محيط هاي داخلي براي سلامتي انسان حتي از تامين بار سرمايشي در تابستان و بار گرمايشي در زمستان نيز مهم تر است.
امروزه استفاده از دستگاه تصفيه هوا توسط سازمانها و نهاد هاي مستقلي مانند سازمان بهداشت جهانيWHOمورد تائيد قرار گرفته است.
دستگاه هاي تصفيه هوا، هواي آلوده محيط را به کمک فن خود مکيده و پس از گذراندن از 5 نوع فيلتر مخصوص و لامپ يو وي و مولد يون منفي (جمعا هفت مرحله) هوا را بطور کامل تصفيه کرده و هواي پاک و سرشار از اکسيژن را براي شما به ارمغان مي آورد و به شما اين امکان را مي دهد که نگران تنفس هواي آلوده و مشکلات ياد شده آن و نيز انتقال بيماريهاي واگير دار تنفسي نباشيد و خود را در هواي سالم و مفرح طبيعت احساس کنيد.

مراحل تصفيه هوا:

پيش فيلتر: جذب ذرات از قبيل پرز فرش و پرده، مو و پر حيوانات و گرد و خاک هوا
فيلتر پلاسما: جذب الكتريكي ذرات آلرژي زا و دوده هوا با استفاده از تکنولوژي نانو
فيلتر كربن فعال: جذب بوها و گازهاي سمي ازقبيل بوي سيگار و مونواكسيد كربن
فيلتر هپا: جذب كليه ذرات معلق آلرژي زا تا 1/0 ميكرون(يک هزارم ميليمتر)ذرات وآلاينده هاي مضر هوا از قبيل ويروس ها، باکتري ها، گرده هاي حساسيت زاي گياهان، مو و پر حيوانات تا %99
فيلترTIO2:جذب گازهاي آلي فرار،بوهاي نامطبوع،باکتريها و ويروسها از طريق فوتوکاتاليست(دي اکسيد تيتانيوم+لامپ uv)
لامپ يو وي: از بين بردن ويروسها(انفولانزاي خوکي) و باكتريهاي هوازي و استريل هواي خروجي
يون منفي: جهت تلطيف هوا و افزايش اكسيژن محيط و حذف آلاينده هاي داراي يون مثبت

2- استفاده از درب و پنجره هاي UPVC با شيشه دوجداره

با توجه به نفوذ هوا از طريق درز پنجره ها وشيشه ها به داخل ساختمانها که در شهر هاي بزرگ هواي مذکور خصوصاً در فصولي از سال بسيار الوده است، بنابراين بهتر است علاوه بر استفاده از دستگاه تصفيه هوا در داخل نسبت به تعويض پنجره هاي قديمي پروفيلي که درزهاي زيادي دارند و باعث ورود دائمي هواي آلوده شهر به داخل فضاي زندگي شما مي گردند با پنجره هاي بدون درز UPVCاقدام فرمائيد. خصوصاً که تعويض پنجره هاي قديمي با اين پنجره هاي جديد نيازي به تخريب، عمليات بنائي و حتي مرمت نقاشي فضاي داخلي ساختمان شما ندارد. در غير اينصورت براي استفاده از هواي پاک و مطبوع دستگاه تصفيه هوا لازم است ضمن بستن کامل دريچه هاي کولر (در پائيز و زمستان) نسبت به گرفتن کامل درز پنجره هاي درز دار قديمي اقدام نمائيد.

3- شستشو و تعويض دوره اي فيلترهاي دستگاه تصفيه هوا

فراموش نکنيد فيلترهاي دستگاه هاي تصفيه هوا که وظيفه جذب آلودگي هاي متعدد را از هواي داخلي ساختمان شما بعهده دارند به سرعت کثيف شده و نياز به شستشو و يا تعويض خواهند داشت. معمولاً بهترين زمان براي انجام اين کار اوائل فصل پائيز است و هر فيلتر قابل شستشو در هواي آلوده اي مانند هواي تهران هر ماه نياز به شستشو دارد. فيلترهائي مانند فيلتر هپا و فيلتر کربن اکتيو را هر سال در ابتداي فصل پائيز تعويض نمائيد و از کشيدن سيگار در فضاهاي بسته ساختمان جداً خودداري نمائيد.